۶ روش تمرین مکالمه زبان انگلیسی

چرا انگلیسی صحبت کردن تا این حد دشوار است؟ کلمات بسیاری را می‌دانم و بارها آن‌ها را شنیده‌ام. حتی به آنچه می‌خواهم بگویم نیز فکر می‌کنم اما موقع صحبت کردن این کلمات بر زبانم جاری نمی‌شوند. این‌ها سؤالاتی هستند که بیشتر افراد شرکت کننده در دوره های من می پرسند. در پاسخ به این سؤال باید بگویم که یادگیری زبان از دو مقوله تشکیل می‌شود.

۱- ورودی          ۲- خروجی

ورودی یعنی هر چیزی که از طریق چشم و گوش به مغز ما وارد می‌شود- مهارت‌های ریدینگ و لیسنینگ. و منظور از خروجی یعنی هر چیزی که توسط زبان و انگشتان ما تولید می‌شوند یعنی مهارت‌های اسپیکینگ و رایتینگ. بدیهی است که تولید خروجی از ورودی بسیار دشوارتر است. موقع صحبت کردن – و در مورد برخی از افراد هنگام نوشتن – به‌نوعی سد ذهنی برخورد می‌کنیم که سرعت شمارا کاهش می‌دهد. گاهی بیان  یک جمله ساده آن‌قدر دشوار می‌شود که گویی زبانمان نمی‌چرخد. اما چرا؟ سه دلیل برای این امر وجود دارد:

۱- روزانه به‌اندازه کافی ورودی (لیسنینگ – ریدینگ) دریافت نمی‌کنید.

وقتی منابع یادگیری شما منابعی هستند که با آنچه در دنیای واقعی انگلیسی وجود دارد متفاوت است درنتیجه نمی‌توانید ورودی‌های مناسب و واقعی را دریافت کنید. نوع انگلیسی که بومی زبان‌ها در محاورات روزمره به کار می‌برند با آنچه در کتاب‌ها آموزش داده می‌شود متفاوت است. بومی زبان‌ها در محاورات دائماً از اصطلاحات، لهجه، صحبت کردن سریع، اسلنگ و بعضاً دستور زبان غلط استفاده می‌کنند درحالی‌که در کتاب‌های آموزشی تقریباً وضع به‌گونه‌ای دیگر است. در کتاب‌های آموزشی به‌منظور ساده‌سازی درک مطالب موارد یادشده حذف می‌شوند. بنابراین در قدم نخست باید به فهمیدن و یادگیری دنیای واقعی انگلیسی محاوره‌ای رو بیاورید. یعنی دوره‌های مکالمه انگلیسی واقعی، مصاحبه‌ها، مکالمات، سخنرانی‌های انگیزشی، برنامه‌های خبری و …


۲- مهارت اسپیکینگ را در کمترین حد ممکن تمرین می‌کنید.

یکی از دلایلی که افراد کمتر به تمرین اسپیکینگ می‌پردازند این است که ترجیح می‌دهند بیشتر شنونده باشند تا گوینده. شاید یک دلیل آن عدم اعتمادبه‌نفس کافی برای صحبت کردن باشد و یا شاید بیشتر اوقات یادگیری را به مهارت‌های خواندن، نوشتن و گوش کردن خلاصه می‌کند. تا زمانی که دوستی در کنارتان نباشد که مدام با او صحبت کنید و یا در یک محیط مناسب انگلیسی‌زبان قرار نگیرید، انگلیسی صحبت کردن همچنان برایتان به‌صورت چالشی بزرگ خواهد ماند.

۳- صحبت کردن اساساً اضطراب آفرین است.

فرض کنید در میان عده‌ای انگلیسی‌زبان حضور دارید مادامی‌که به صحبت‌های آن‌ها گوش می‌کنید و حرف‌هایشان را متوجه می‌شوید همه‌چیز عالی است اما هنگامی‌که نوبت به شما می‌رسد که صحبت کنید عرق سرد بر پیشانی‌تان می‌نشیند و گلویتان خشک می‌شود. با خود می‌اندیشید که اگر جمله‌ای را اشتباه بگویم آنگاه این جمع در موردم چه فکری خواهند کرد؟ نکند متوجه منظورم نشوند. اگر مکالمات آن‌ها را خراب کنم چه؟ و … البته تمامی این نگرانی‌ها قابل‌درک هستند و توضیحی کافی بر این مطلب که چرا باید پروسه یادگیری زبان دشوارترین قسمت بحث مهارت اسپیکینگ است. حال در ادامه به معرفی ۶ روش برای تمرین مکالمه انگلیسی می‌پردازیم:

۱- از فن‌آوری موردعلاقه خود استفاده کنید.

امروزه فن‌آوری زندگی ما را بسیار آسان ساخته است این پدیده، یادگیری همه‌چیز ازجمله یادگیری زبان را بهتر و کاربردی‌تر ساخته است. شما برای تمرین صحبت کردن چگونه از فن‌آوری استفاده می‌کنید. در سایتهای اینترنتی مثل My Language Exchange  یک دوست اینترنتی پیدا کنید که بتوانید با او به تمرین اسپکینگ بپردازید. از طریق skype یا what’s ap با دوستان انگلیسی‌زبان صحبت کنید.

۲- از وب‌سایت verbling استفاده کنید.

NewVerblingLogo2

این وب‌سایت مجموعه‌ای از گروه‌های چت است که تعداد هرکدام نیز متفاوت است. تعداد اعضای گروه بستگی به اجازه سازنده گروه دارد. همچنین مدیر گروه می‌تواند برای ورود افراد به گروه سطح خاصی از زبان انگلیسی را در نظر بگیرد. یعنی افرادی که ازنظر انگلیسی هم‌سطح خودشان باشند. موضوع چت نیز توسط مدیر گروه تعیین می‌شود.

۳- از سایت Hello Talk استفاده کنید.

6-ways-to-practice-conversational-english

به آموزش مکالمه از طریق تایپ و ارسال متن می‌پردازد. شما می‌توانید هر زبانی را بخواهید از این افزونه انتخاب کنید. خوشبختانه تعداد افرادی که مثل شما برای یادگیری زبان انگلیسی در آنجا حضور دارند فراوان‌اند و بنابراین شما می‌توانید به‌راحتی با هرکسی که مایل باشید تمرین کنید. اگر بخواهید به‌صورت صوتی تمرین کنید، می‌توانید با انتخاب گزینه‌ای که روی صفحه‌کلید است پیام‌های صوتی ارسال کنید.

۴- wordrefrence Dictionary app را دانلود کنید.

word reference

این افزونه از پرطرفدارترین افزونه‌های یادگیری زبان است و دارای دو ویژگی منحصربه‌فرد است. اول اینکه تلفظ کلمات را هم به‌صورت بریتیش و هم به‌صورت آمریکایی ارائه می‌دهد. دوم آنکه به شما امکان جستجوی کلمات و نیز کاربرد آن‌ها در جمله را می‌دهد. همچنین امکان دسترسی به انجمن‌هایی وجود دارد که فراگیران می‌توانند به پرسش و پاسخ بپردازند. با بررسی نحوه پاسخ بومی‌های انگلیسی‌زبان به سؤالاتی که در این انجمن طرح می‌شود شما می‌توانید با دقت به نحوه ساختارها و کلمات به‌کاررفته انگلیسی واقعی را بیشتر فرابگیرید.

۵- مانند یک گزارشگر از فعالیت‌های پایانی روز به خودتان گزارش بدهید.

اگر از فنّاوری بیزارید و از این طریق نمی‌خواهید به تمرین اسپیکینگ بپردازید می‌توانید در مورد برنامه روزانه خود گزارش بدهید. وقتی در حال انجام کاری هستید سعی کنید آن را به انگلیسی توضیح دهید. در مورد هر چیزی چنان صحبت کنید که گویی میلیون‌ها شنونده مشتاق در حال شنیدن آن هستند. از مشکلاتی که در طول روز پیش‌آمده و نحوه برخورد شما در برابر آن‌ها صحبت کنید. مثلاً هنگام آشپزی نحوه طبخ غذا را توضیح دهید . به‌این‌ترتیب پس از مدتی متوجه خواهید شد که اشکالات گرامری شما کدامند و چه لغاتی را نمی‌دانید.

۶- هر عبارت یا جمله فارسی را که می‌بینید به انگلیسی ترجمه کنید.

فرض کنید در حال رانندگی یک عبارت بامزه بر روی یک بیلبورد توجه شمارا به خود جلب می‌کند. خب سعی کنید آن عبارت را ترجمه و با صدای بلند برای خود تلفظ کنید. یادتان باشد از اپلیکیشن های معرفی‌شده در بالا حتماً استفاده کنید تا مهارت شما برای صحبت کردن در حد عالی رشد کند.


منبع:دکترزبان